Veliko priznanje za Forbes Srbija: Jedna od najboljih onlajn stvari u 2023

LIDERI Forbes Srbija 6. feb 2024. 10:20
featured image

6. feb 2024. 10:20

Nepuna tri mjeseca od pokretanja, Forbes Srbija dobio je prvo veliko priznanje – „Top50 najbolje onlajn stvari za 2023. godinu”, koju dodjeljuje redakcija PC Press.

Naš portal pobjednik je u kategoriji „Vijesti i mediji“.

„Top50 je priznanje koje ima za cilj promociju korisne upotrebe interneta. Internet ima super moć da se svuda pojavi i uđe u svačiji život, a PC press ima malu super moć da jednom godišnje na jednom mjestu okupi najbolje stvaraoce internet sadržaja, a to ste vi“, izjavila je direktorka PC Press-a Vesna Čarknajev.

Ona je istakla da je publika ta koja nominuje svoje omiljene internet destinacije, a izbor najboljih je u rukama redakcije i stručnog žirija. Čarknajev je dodala i da su svi oni pomogli u odabiru „50 najboljih na našem internet nebu„.

„Hvala mnogo PC Press-u i onima koji su nas nominovali i izabrali. To što smo prvi među jednakima nam mnogo znači i pokazatelj je da smo donijeli stvarno nešto novo, kvalitetno i vrijedno i to je zaista veliko zadovoljstvo. Hvala i u ime Petrice, Sandre, Jelene, Slađane i Hristine, N1 i Junajted medije“, izjavio je urednik Forbes Srbija Ivan Radak na svečanoj dodjeli nagrada u Narodnom muzeju.

Foto: Vojislav Simić

Nagrada Top50 kao jedini zvanični izbor najboljih sajtova, stranica na društvenim mrežama i aplikacija u Srbiji ove godine je dodijeljen 27. put. Kao i prethodnih godina dodjeljuje se u nizu različitih kategorija od vijesti i medija, e-trgovine, poslovnih i društvenih usluga, preko sporta, turizma i najpopularnijih društvenih mreža pa sve do specijalnih priznanja.

Pobjednike je izabrao žiri sastavljen od kolegijuma redakcije PC Press i stručnog žirija koji su činili Marija Matić, direktorka za strategiju i klijente u Direct Media, Nataša Kažić, CMO Ananas e-commerce, Tanja Vasojević, vlasnik agencije Tada Agency, Dušan Petrović, fotograf i Andrija Jović, jutjuber.

U kategoriji Vijesti i mediji, priznanja su dobili i sajtovi vreme.com, cenzolovka.rs, biznis.kurir.rs i bif.rs

U kategoriji e-commerce pobjednik je mi-srbija.rs, u kategoriji Poslovni i društveni servisi to je itks.rs, priznanje za Obrazovanje i kulturu dobio je sajt cpn.edu.rs, u kategoriji Dom i porodica decjesrce.rs, a za Sport i turizam putovanjaiturizam.com. Moj SBB pobjednik je u kategoriji Mobilne aplikacije, Udruženje računovođa i knjigovođa Srbije URIKS pobijedilo je u kategoriji Fejsbuk, Delta Auto u kategoriji LinkedIn, Narodno pozorište u Beogradu u kategoriji Tviter, Mint vidi dalje u kategoriji Instagram, Dokor Cosmic Ray u kategoriji TikTok, dok je pobjednik na Jutjubu Muđa.

Priznanja za kreiranje kvalitetnog i odgovornog internet sadržaja dodijeljena je jutjub kanalu Dva i po psihijatra, a priznanja nagrada publike pripalo je Fejsbuk stranici Eko Straža.