Bentli i Dukati udružili snage i predstavili posebno izdanje pauer kruzera od 70.000 dolara

LIDERI Forbes 26. dec 2023. 19:12
featured image

26. dec 2023. 19:12

U svijetu motocikala italijanski proizvođač Dukati (Ducati) smatra se vrhunskim brendom, i ne bez razloga: oni proizvode neke od najsnažnijih, najvrijednijih i najljepših motocikala u svijetu. Kad govorimo o automobilima, engleski Bentli (Bentley) ima sličnu reputaciju, a sada su se ta dva brenda udružila kako bi proizveli ograničenu seriju Dukati motocikala.

Dukati i Bentli odlučili su promijeniti izgled moćnom pauer kruzeru (power cruiser) Diavel koji se može pohvaliti sa 168 konjskih snaga i V$ motorom od 1.154 kubika. Diavel je dobio potpuno novi stil koji se odlikuje bogatom bojom i dodacima od ugljeničnih vlakana.

Ducati Diavel/Bentley

Sjedište je presvučeno crnom Alkantarom izvezenom slovom B (za Bentli). Izgled je inspirisan unutrašnjošću i bojama automobila Bentli Batur, novog modela za 2024. godinu. Na predstavljanju u Majami Biču i automobil i motocikl predstavljeni su obojani smaragdno metalnom bojom.

Biće proizvedeno tek 18 Batura, a jedan automobil će navodno stajati od 2,1 milion dolara naviše, zavisno od dodatne opreme po želji kupaca.

Bentley Batur/Bentley

Biće proizvedeno 550 Baturom inspiriranih Diavela, a 50 od njih, nazvanih Diavel for Bentley Mulliner, rezervisano je za trenutne vlasnike automobila marke Bentli koje će oni potom moći prilagoditi svom ukusu. Ti modeli prodavaće se po početnoj cijeni od 90.000 dolara, dok će preostalih 500 koštati 70.000 dolara. Svaki motocikl imaće jedinstvenu pločicu, kao znak ekskluzivnosti primjerka.

Očekuje se da će isporuka Dukatija krenuti sljedećeg ljeta.

William Robertson, saradnik Forbesa
Link: Bentley And Ducati Team Up For Limited-Edition $70,000 Power Cruiser
(Prevela: Nataša Belančić)