Koja je tajna prolaska u posljednjem krugu intervjua za posao

BIZNIS Forbes 17. jan 2024. 13:10
featured image

17. jan 2024. 13:10

Možda mislite da prava tajna prolaska u posljednjem krugu intervjua za posao leži u vašim vještinama i dostignućima, ali dozvolite mi da vam kažem da to nije uvijek slučaj.

Brojni kandidati dolaze na intervju spremni da pokažu svoje znanje i da podijele sva svoja dostignuća na tom intervjuu. Oni takođe često pokušavaju da se predstave kao hladni i samouvjereni, ne želeći da odaju izgled nekoga ko je pretjerano željan pozicije za koju konkuriše.

Međutim, zapamtite ovu važnu činjenicu – menadžeri za zapošljavanje traže nekoga sa kim mogu da se povežu i ko je istinski zainteresovan za tu ulogu na poslu.

Oni žele kandidate koji na tu poziciju gledaju kao na nešto više od običnog posla, i traže ljude koji zaista žele da rade u njihovoj kompaniji i donesu novu vrijednost timu.

Iako im možda kandidat neće biti potreban tokom cijele karijere, oni žele da rade sa nekim ko odaje istinski entuzijazam i ima dobru energiju. To je ono što će vas izdvojiti od ostalih brojnih kandidata.

Dakle, kada se takmičite s drugima u finalnoj rundi, zapamtite da posjedovanje istih vještina i iskustva kao i drugi kandidati možda neće biti dovoljno. Osoba koja na kraju dobije posao je osoba koja najviše pokazuje da želi poziciju za koju konkuriše i da ima potrebne vještine za taj posao.

Takvi kandidati znaju zašto tim firme zapošljava nove ljude i kako mogu najbolje da doprinesu i pomognu u rješavanju problema. Ključno je da potrošite više vremena i energije na to da budete zainteresovani za kompaniju i poziciju posla, a ne da pokušavate da sami budete što zanimljiviji na intervjuu.

Sada ste spremni da završite taj posljednji krug intervjua! Navijam za vas!

Sho Dewan, saradnik Forbesa

The Real Secret To Pass Your Final Round Interviews