Alta pay group Davora Macure kupila 30 odsto akcija Addiko banke

AKTUELNO Forbes Crna Gora 31. mar 2024. 12:56
featured image

31. mar 2024. 12:56

Kompanija Davora Macure, vlasnika Alta banke kupila je paket od oko 30 odsto akcija u Addiko banci, čije je sjedište u Beču, i aplicirala za dozvolu da postane najveći akcionar te bankarske grupacije koja posluje i u Crnoj Gori.

Alta pay group je do sada uspjela da otkupi udio od oko 30 odsto u Addiko banci AG, a pokrenut je postupak dobijanja saglasnosti kod svih nadležnih regulatornih tela, piše Blumberg Adria.

Alta grupa bi ovom akvizicijom postala jedan od vodećih regionalnih igrača na bankarskom tržištu porijeklom sa prostora ex YU.

Foto: Alta pay group

Alta banka spada u banke iz ovog regiona sa najdužom tradicijom poslovanja, od 1979. godine. Promjenom poslovnog modela i uspostavljanjem dobrih tržišnih praksi, Alta banka bilieži intenzivan rast i ostvaruje značajne rezultate u svim segmentima poslovanja.

Alta pay group je lider u industriji platnih usluga, kroz sistem od 4.100 lokacija na tržištima Srbije i Crne Gore. Uspješno završenom akvizicijom platne institucije EKI Transfers Alta pay group je postala strateški partner Western Union-a za tržišta Srbije i Crne Gore.

Addiko bank Podgorica na crnogorskom tržištu posluje od 2006. godine (nekadašnja Hypo Alpe Adria). Mreža Addiko banke danas obuhvata 11 poslovnica i 26 bankomata širom Crne Gore.