Ovo su najbogatije porodice u SAD

LISTE Forbes 10. feb 2024. 11:28
featured image

10. feb 2024. 11:28

Pošto milijarda dolara nije više ono što je nekada bila, Forbes predstavlja prvi rangirani popis porodica u SAD, vrijednih 10 milijardi dolara ili više. Neke poznate porodice su uspjele, ali druge poput Kenedija (Kennedys) i Getija (Gettys) jednostavno nisu dovoljno bogate.

Prvi američki milijarder, naftni magnat Džon D. Rokfeler (John D. Rockefeller), pojavio se na prvoj Forbes listi bogatih, koju je sastavio B.C. Forbes 1918. godine. U to vrijeme vrijedio je 1,2 milijarde dolara, što bi danas bilo oko 25 milijardi dolara. Do svoje smrti 1937. godine, Rokfeler je donirao otprilike 11 milijardi dolara u današnjem novcu, ostavljajući ostatak svojim nasljednicima. Više od 200 njih, koji nastavljaju tradiciju davanja kroz Fondaciju Rokefeler od 5,3 milijarde dolara (neto sredstva), danas, kako se procjenjuje, dijele bogatstvo od 10,3 milijardi dolara.

To je dovoljno da ih rangira na 42. mjesto na prvoj Forbes listi dinastija milijardera. U vrijeme kada tržišta i vrijednost imovine rastu, a čini se da se broj milijardera množi iz dana u dan, Forbes je odlučio da podigne ulog i rangira samo one porodice vrijedne 10 milijardi dolara ili više.

Četrdeset pet višegeneracijskih porodica uspjelo je da se nađe na listi. Ukupno, njihovo zajedničko bogatstvo procijenjeno je na 1,3 biliona dolara. Za poređenje, samo je 36 porodica bilo vrijedno 10 milijardi dolara ili više 2020. godine, posljednji put kada je Forbes izračunao bogatstvo najbogatijih američkih porodica.

Ove proširene porodice žive širom zemlje u najmanje 23 savezne države i žive u gradovima od Luivila do Vičite, Kanzasa do Rasine. Ali postoje određena mjesta gde ih ima više. Njujork, dom potomaka magnata šminke Esti Loder (Estée Lauder) (preminula 2004. godine) i legendarnog izdavača Vilijema Rendolfa Hersta (William Randolph Hearst) (preminuo 1951. godine), kao i Rokfelerovih, dom je sedam porodica. Čikago (četiri porodice) i Atlanta (tri porodice) su u Top 3.

Iako se nekoliko porodica iz 19. vijeka poput Kargila (Cargills), Du Ponta (Du Ponts) i Melonsa (Mellons) nalaze na listi, druge poput Getija, Vanderbilta i Morgansa nisu mogle da prate korak. (Karnegi je, u međuvremenu dao sav svoj novac).

Ono što se nije promijenilo: nasljednici osnivača Volmarta (Walmart), Sema Voltona (Sam Walton), nastavljaju svoju vladavinu kao najbogatija porodica u Americi, vrijedna 267 milijardi dolara, tačno 150 milijardi dolara više od drugoplasiranih Marsa. Ipak, relativno gledano, bogatstvo Voltonovih je poraslo manje nego kod mnogih drugih bogatih porodica.

Povećali su imovinu samo osam odsto od 2020. godine – posljednji put kada je Forbes rangirao porodično bogatstvo – zbog borbe Volmarta na berzi, milijardi plaćenih poreza na ogromne prodaje akcija, najmanje 4,4 milijarde dolara u vidu poklona u akcijama organizacijama i veće procjene udjela u Volmartu koji drži dobrotvorne fondacije u ime Semovog sina Džona Voltona (preminuo 2005. godine), koji je isključen iz porodičnog bogatstva.

U međuvremenu, porodica Mars se popela na drugo mjesto, sa ukupnom neto vrijednošću od 117 milijardi dolara. To je skoro duplo više nego što su vrijedjeli pre skoro deceniju kada je Forbes počeo da prati porodična bogatstva, ali i dalje za nevjerovatnih 150 milijardi dolara manje od Voltonovih.

Neke porodice vrijede mnogo više nego što su vrijedjeli prije nekoliko godina. Osim porodica Volton i Mars (koje su porasle za 20 milijardi dolara, odnosno 23 milijarde dolara), potomci osnivača Čik-Fil-A (Chick-Fil-A ), Semjuela Truet Ketija (Samuel Truett Cathy) (preminuo 2014. godine) ostvarili su najveći rast na apsolutnoj osnovi (porast od 19,4 milijarde dolara). Potomci osnivača Enterprajs Rent-A-Car (Enterprise Rent-A-Car) Džeka Tejlora (Jack Taylor) (preminuo 2016. godine) zabilježili su najveći procenat povećanja (rast od 144%).

Porodica Sema Hejmana (Sam Heyman) (preminuo 2009. godine), uključujući njegove zetove Dejvida Milstona (David Millstone) i Dejvida Vintera (David Winter), jedina je porodica koja se prvi put pojavljuje na Forbes listi (procijenjena neto vrijednost: 19,2 milijarde dolara). Njihova kompanija Standard Industriz (Standard Industries) najpoznatija je po svojim poslovima sa krovovima i hemijskim proizvodima. Međutim, industrijski konglomerat je privukao pažnju kao potencijalni kupac Er Mejla (Air Mail), digitalne medijske startap kompanije koju je osnovao bivši urednik Veniti Fera (Vanity Fair), Grejdon Karter (Graydon Carter).

Nisu sve porodice prošle tako dobro. Četiri porodice koje su bile vrijedne više od 10 milijardi dolara 2020. godine su od tada izgubile svoj status. Među njima je porodica Sakler (Sackler), koji su vlasnici kompanije Purdju Farma (Purdue Pharma) (procijenjena neto vrijednost: 5,2 milijarde dolara) i čija je ponuda da se sve civilne tužbe protiv njih povezane sa OxyContin-om reše za šest milijardi dolara, osporena pred Vrhovnim sudom.

Potomci njujorških magnata za nekretnine Sola Goldmena (Sol Goldman) (preminuo 1987. godine) i njegovog brata Irvinga Goldmena (preminuo 1995. godine) takođe su smanjili svoje bogatstvo za 7,7 milijardi dolara na procijenjenih 5,5 milijardi dolara, zbog znatno niže vrijednosti imovine otkrivene kao dio pravnog spora unutar porodice Goldmen.

Evo konačne Forbes liste od 45 najbogatijih porodica u Americi. Isključili smo pojedinačne milijardere (i njihove udovice, u određenim slučajevima) koji su zaslužni za cjelokupno porodično bogatstvo i pojavljuju se na Forbes listi 400 najbogatijih Amerikanaca. Broj članova porodice je procjena živih potomaka (i njihovih bračnih partnera) osnivača bogatstva. Procijenjena bogatstva su izračunata korišćenjem cijena akcija od 16. januara 2024.

1. Volton (Walton)

Neto vrijednost: 267 milijardi dolara ● Izvor: Walmart
● Rodni grad: Bentonvil, Arkansas ● Članovi porodice: Najmanje 39
Elis Volton, Foto: Wikipedia

Iako su prodali akcije Volmarta vrijedne oko 22 milijarde dolara tokom posljednje decenije – i donirali 11 milijardi dolara – sedmorica milijardera potomaka osnivača kompanije Sema (preminuo 1992. godine) i Bada Voltona (preminuo 1995. godine) i dalje posjeduju procijenjenih 45% akcija ovog maloprodajnog diva.

Najstariji Semov sin, Rob, sjedi u Upravnom odboru Volmarta zajedno sa Robovim nećakom, Stjuartom (Steuart), i zetom Gregom Penerom (Greg Penner), koji je zamijenio Roba kao predsjednika kompanije 2015. godine, kao i kao vlasnik NFL tima Denver Bronkosi (Denver Broncos) od oktobra iste godine. Porodično bogatstvo dodatno pojačava sedam sportskih timova (uključujući Los Anđeles Remsi i britansku fudbalsku silu Arsenal) koje posjeduje Sten Kroenk, suprug Badove ćerke En Volton.

2. Mars

Neto vrijednost: 117 milijardi dolara ● Izvor: slatkiši, hrana za kućne ljubimce
● Članovi porodice: Najmanje 37
Forrest Mars, Foto: Wikipedia

Brat i sestra Žaklin (Jaqueline) i Džon (John) Mars, zajedno sa četiri ćerke njihovog brata Foresta Juniora (preminuo 2016. godine), poseduju giganta u industriji slatkiša i hrane za kućne ljubimce, Mars. Kompanija sa sjedištem u Meklinu, u Virdžiniji, posjeduje desetine brendova, uključujući M&Ms, Snickers, Bens pirinač i Pedigre hranu za pse; ostvarila je prihod od 47 milijardi dolara u 2022. godini. Frenk Mars (preminuo 1934. godine) počeo je da prodaje puter iz svoje kuhinje 1911. godine. Džon, sada 88-godišnjak, bio je posljednji član porodice koji je obavljao funkciju izvršnog direktora, a povukao se 2001. godine. Žaklinin sin, Stiven Bedžer (Stephen Badger), i ćerka Foresta Juniora, Viktorija (Victoria), su u Upravnom odboru.

3. Koh (Koch)

Neto vrijednost: 116 milijardi dolara ● Izvor: Koch Industries
● Rodni grad: Vičita, Kanzas ● Članovi porodice: Najmanje 19
Čarls Koh; foto: Wikipedia

Čarls Koh (Charles Koch), 88, preuzeo je ono što je postao konglomerat Koh Industriz (Koch Industries), vrijedan 125 milijardi dolara (prodaja u 2022. godini), kada je njegov otac Fred preminuo 1967. godine. Koh je prisutan u raznim oblastima, od prerade nafte do optičkih vlakana i papirnatih ubrusa. Čarls i Džulija (Julia) Koh, udovica njegovog brata Dejvida (David) (preminuo 2019. godine), oboje imaju 42% glasačkog udjela. Kompaniju brata i sestre Billa i Frederika (Frederick) (preminuo 2020. godine), kupili su Čarls i Dejvid 1983. godine, što je dovelo do sudskih sporova oko isplate koji su trajali dvije decenije (navodno oko 800 miliona dolara). Republikanski megadonor Čarls nije obožavalac Trampa (Donald Trump). Njegova neprofitna mreža Stend Tugeder (Stand Together ) i Koh Industriz donirale su 25 miliona dolara super PAC-u koji je podržao Niki Hejli (Nikki Haley) za predsjednicu.

4. Kargil-Mekmilan (Cargill-MacMillan)

Neto vrijednost: 60,6 milijardi dolara ● Izvor: Cargill Inc. ● Članovi porodice: Najmanje 100
Vilijem Volas Kargil; foto: Wikipedia

Proširena porodica – koja uključuje 21 pojedinačnog milijardera – posjeduje procijenjenih 88% Kargila, najveće privatne kompanije po prihodu u SAD-u. Osnovao je Vilijem Volas Kargil (William Wallace Cargill) 1865. godine kao kompaniju za skladištenje žitarica. Firma je vrijedna 177 milijardi dolara (prihod) i značajan je igrač u oblasti žitarica, proizvodnji kukuruznog sirupa, skroba i hrane za stoku, kao i u mesnoj industriji i trgovini energijom. Vitni Mekmilan (Whitney MacMillan) (preminuo 2020. godine) bio je posljednji član porodice koji je obavljao funkciju izvršnog direktora, od 1976. do 1995. godine.

5. Džonson (Johnson)

Neto vrijednost: 44,8 milijardi dolara ● Izvor: Fidelity ● Članovi porodice: Najmanje 12

Ebigejl Džonson (Abigail Johnson), unuka osnivača Fideliti Investmentsa (Fidelity Investments), Edvarda C. Džonsona II (Edward Johnson) (preminuo 1984. godine), postala je izvršna direktorka ovog giganta zajedničkih fondova 2014. godine, a dvije godine kasnije i predsjednica. Pod njenim vođstvom, sredstva Fidelitija su porasla na 4,4 biliona dolara, sa dva biliona dolara, dok su istovremeno proširivali fondove i prihvatali Bitkoin. Ebigejlin brat Edvard IV, vodi investicionu firmu Pembrouk Rilestejt (Pembroke Real Estate), koja je u vlasništvu Fidelitija. Njen otac, Edvard „Ned“ Džonson III (preminuo 2022. godine), vodio je firmu četiri decenije.

Ebigejl Džonson, Foto: Wikipedia

6. Pricker (Pritzker)

Neto vrijednost: 41,6 milijardi dolara ● Izvor: Hoteli, investicije
● Rodni grad: Čikago ● Članovi porodice: Najmanje 82

Treća generacija dinastije Hajat Hotels (Hyatt Hotels) može se pohvaliti sa 10 milijardera, uključujući Peni Pricker (Penny Pritzker), bivšu sekretarku za trgovinu SAD-a; guvernera države Ilionis Džej Bi Prickera (J.B. Pritzker), najbogatijeg izabranog zvaničnika u zemlji; filmsku producentkinju Điđi Priker (Gigi Pritzker), producentkinju filma iz 2021. godine „The Eyes of Tammy Faye“; i Toma Prickera, trenutnog predsjednika Upravnog odbora Hajat Hotelsa. Porodično bogatstvo Pricker potiče od kupovine motela u Los Anđelesu 1957. godine. Prickeri su početkom 2000-ih godinama tužili jedni druge prije nego što su se složili 2005. godine da podijele bogatstvo.

Džej Bi Pricker, Foto: Wikipedia

7. Džonson (Johnson)

Neto vrijednost: 38.5 milijardi dolara ● Izvor: S.C. Johnson ● Članovi porodice: Najmanje 70
Semjuel Kertis Džonson; foto: Wikipedia

Semjuel Kertis Džonson (Samuel Curtis Johnson) je kupio kompaniju za podove 1886. godine, a dvije godine kasnije razvio sredstvo za čišćenje podova. Danas S.C. Džonson posjeduje brendove poput Vindeksa, Šot-a, Ziplok-a i Rajd-a. Porodica i dalje potpuno kontroliše ovu privatnu kompaniju vrijednu 11,2 milijarde dolara (procijenjeni prihodi). Herbert Fisk Džonson III (Herbert Fisk Johnson), praunuk osnivača, je predsjednik i izvršni direktor. Njegova sestra Helen Džonson Lajpold (Helen Johnson-Leipold) je predsjednica i izvršna direktorka Džonson Autdorsa (Johnson Outdoors), kompanije koja prodaje opremu za ronjenje, kampovanje i šatore.

8. Keti (Cathy)

Neto vrijednost: 33,6 milijardi dolara ● Izvor: Chick-fil-A
● Rodni grad: Atlanta ● Članovi porodice: Najmanje 47
S. Truet Keti, Foto: Wikipedia

Prva porodica povezana sa prženom piletinom u tiganju napravila je veliki korak od vremena kada je S. Truet Keti (S. Truett Cathy) (preminuo 2014. godine) otvorio prvi Čik-Fil-A (Chick-fil-A) u tržnom centru u Atlanti 1967. godine. Lanac sa više od 3.000 lokacija danas vodi njegov unuk Endru (Andrew), koji je 2021. godine naslijedio svog oca Dena (Dan) na mjestu izvršnog direktora. Restorani su ostvarili prodaju od 6,4 milijarde dolara u 2022. godini; sljedeće godine Čik-Fil-A planira da otvori svoju prvu lokaciju van SAD-a, u Velikoj Britaniji. Lanac, koji je tradicionalno zatvoren nedjeljom, možda će morati da izmijeni svoju politiku za nove ugovore sa sedam lokacija duž autoputa Njujork Stejt, ukoliko predloženi državni zakon koji zahtijeva da odmorišta nude hranu svih sedam dana u nedjelji prođe.

9. Dankan (Duncan)

Neto vrijednost: 30 milijardi dolara ● Izvor: Naftovodi
● Rodni grad: Hjuston ● Članovi porodice: Najmanje 13
Den Dankan; foto: Wikipedia/Science History Institute

Den Dankan (Dan Duncan) (preminuo 2010. godine) osnovao je kompaniju za naftovode Enterprajs Produkt Partners (Enterprise Product Partners) 1968. godine sa 10.000 dolara i nekoliko partnera. Od tada je prerasla u preduzeće koje obuhvata oko 80.000 kilometara naftovoda i generiše više od 58 milijardi dolara godišnjeg prihoda. Partneri su odavno otišli, a bogatstvo Dankana, koje je ostavio djeci kojih ima četvoro, utrostručilo se od njegove smrti zahvaljujući obilnim dividendama i rastućoj cijeni akcija. Randa Dankan Vilijams (Randa Duncan Williams), njegovo najstarije dijete, predsjedava odborom od 2013. godine i jedina je preostala Dankanova sa ulogom u poslu.

10. Koks (Cox)

Neto vrijednost: 26.8 milijardi dolara ● Izvor: Mediji
● Rodni grad: Atlanta ● Članovi porodice: Najmanje 37
Džejms Koks, foto: Wikipedia

Medijski gigant Koks Enterprajs (Cox Enterprises) uključuje Koks Komunikejšns (Cox Communications) (kablovska televizija i širokopojasni internet), Koks Automotiv (Cox Automotive) (Autotrader, Kelley Blue Book i Manheim) i novine poput Atlanta Džurnala (Atlanta Journal). Aleks Tejlor (Alex Taylor), 49-godišnji izvršni direktor, četvrta je generacija članova porodice koji vode sadašnju kompaniju vrijednu 22,1 milijardu dolara (prihodi). U julu, Džejms „Fergi“ Čembers (James “Fergie” Chambers), rođak Tejlora i samoproklamovani komunista, objavio je na društvenim mrežama da je prodao svoje akcije nazad kompaniji u znak protesta protiv finansijske podrške porodice Centru za obuku za javnu sigurnost u Atlanti, koji obučava policajce i vatrogasce.

11. Loder

Neto vrijednost: 25,9 milijardi dolara ● Izvor: Estée Lauder
● Rodni grad: Njujork ● Članovi porodice: Najmanje 20

12. Hant (Hunt)

Neto vrijednost: 24,8 milijardi dolara ● Izvor: Nafta
● Rodni grad: Dalas ● Članovi porodice: Više od 100

13. Njuhaus (Newhouse)

Neto vrijednost: 24,1 milijarda dolara ● Izvor: Condé Nast, novine
● Rodni grad: Njujork ● Članovi porodice: Najmanje 24

14. Herst (Hearst)

Neto vrijednost: 22,4 milijarde dolara ● Izvor: Hearst Corp.
● Rodni grad: Njujork ● Članovi porodice: Najmanje 67

15. Buš (Busch)

Neto vrijednost: 20 milijardi dolara ● Izvor: Anheuser-Busch
● Rodni grad: Sent Luis ● Članovi porodice: Najmanje 21

16. Rejes (Reyes)

Neto vrednost: 19,9 milijardi dolara ● Izvor: Distribucija hrane i piva
● Rodni grad: Čikago ● Članovi porodice: Najmanje 39

17. Smith

Neto vrijednost: 19,8 milijardi dolara ● Izvor: Alati, bankarstvo
● Rodni grad: Čikago ● Članovi porodice: Najmanje 165

18. Milston Vinter Hejmen (Millstone-Winter-Heyman)

Neto vrijednost: 19,2 milijarde dolara ● Izvor: Krovni materijali, hemikalije
● Rodni grad: Njujork ● Članovi porodice: Najmanje 17

19. Tejlor (Taylor)

Neto vrijednost: 19 milijardi dolara ● Izvor: Enterprise Rent-A-Car
● Rodni grad: Sent Luis ● Članovi porodice: 14

20. Bat (Butt)

Neto vrijednost: 18,8 milijardi dolara ● Izvor: Supermarketi
● Rodni grad: San Antonio, Teksas ● Članovi porodice: Najmanje 56

21. Ziff

Neto vrijednost: 18,5 milijardi dolara ● Izvor: Izdavaštvo, investicije
● Rodni grad: Njujork ● Članovi porodice: Najmanje 15

22. Du Pont

Neto vrijednost: 18,1 milijarda dolara ● Izvor: DuPont
● Rodni grad: Vilmington, Delaver ● Članovi porodice: Najmanje 3.500

23. Dorans (Dorrance)

Neto vrijednost: 17 milijardi dolara ● Izvor: Campbell Soup
● Rodni grad: Camden, Nju Džerzi ● Članovi porodice: Najmanje 87

24. Braun (Brown)

Neto vrijednost: 16,5 milijardi dolara ● Izvor: Jack Daniel’s
● Rodni grad: Luivil, Kentaki ● Članovi porodice: Najmanje 25

25. Koler (Kohler)

Neto vrijednost: 16,2 milijarde dolara ● Izvor: Toaleti, slavine
● Rodni grad: Koler, Viskonsin ● Članovi porodice: Najmanje 20

26. Džonson (Johnson)

Neto vrijednost: 16 milijardi dolara ● Izvor: Johnson & Johnson, New York Jets
● Rodni grad: Nju Bransvik, Nju Džerzi ● Članovi porodice: Najmanje 8

27. Meijer

Neto vrijednost: 15,9 milijardi dolara ● Izvor: Supermarketi
● Rodni grad: Grand Rapids, Mičigen ● Članovi porodice: Najmanje 18

28. Meriot (Marriott)

Neto vrijednost: 15,9 milijardi dolara ● Izvor: Hoteli
● Rodni grad: Betesda, Merilend ● Članovi porodice: Najmanje 100

29. Strajker (Stryker)

Neto vrijednost: 15,9 milijardi dolara ● Izvor: Medicinska oprema
● Rodni grad: Kalamazu, Mičigen ● Članovi porodice: Najmanje 11

30. Kraun (Crown)

Neto vrijednost: 14,7 milijardi dolara ● Izvor: Odbrana, investicije
● Rodni grad: Čikago ● Članovi porodice: Najmanje 24

31. Heslem (Haslam)

Neto vrijednost: 14,4 milijarde dolara ● Izvor: Stanice za kamione, Klivlend Brauns
● Rodni grad: Noksvil, Tenesi ● Članovi porodice: Najmanje 33

32. Čao (Chao)

Neto vrijednost: 14,2 milijarde dolara ● Izvor: Hemikalije, građevinski proizvodi
● Rodni grad: Hjuston ● Članovi porodice: Najmanje 21

33. Rollins

Neto vrijednost: 14,2 milijarde dolara ● Izvor: Kontrola štetočina Orkin
● Rodni grad: Atlanta ● Članovi porodice: Najmanje 10

34. Mellon

Neto vrijednost: 14,1 milijarda dolara ● Izvor: Bankarstvo
● Rodni grad: Pitsburg ● Članovi porodice: Najmanje 200

35. Hjuz (Hughes)

Neto vrijednost: 13,8 milijardi dolara ● Izvor: Skladištenje
● Rodni grad: Glendejl, Kalifornija ● Članovi porodice: Najmanje 12

36. Bass

Neto vrijednost: 13,3 milijarde dolara ● Izvor: Nafta, investicije
● Rodni grad: Fort Vort, Teksas ● Članovi porodice: Najmanje 20

37. Farmer

Neto vrijednost: 12,5 milijardi dolara ● Izvor: Uniforme
● Rodni grad: Sinsinati, Ohajo ● Članovi porodice: Skoro 40

38. Sajmon (Simon)

Neto vrijednost: 11,6 milijardi dolara ● Izvor: Tržni centri
● Rodni grad: Indijanapolis, Indijana ● Članovi porodice: Najmanje 43

39. Dženkins (Jenkins)

Neto vrijednost: 11,2 milijarde dolara ● Izvor: Supermarketi
● Rodni grad: Lejklend, Florida ● Članovi porodice: Najmanje 29

40. Simplot

Neto vrijednost: 11.1 milijarda dolara ● Izvor: Agrobiznis
● Rodni grad: Bojzi, Ajdaho ● Članovi porodice: Najmanje 23

41. Džonson (Johnson)

Neto vrijednost: 10,5 milijardi dolara ● Izvor: Investicioni fondovi
● Rodni grad: San Mateo, Kalifornija ● Članovi porodice: Najmanje 26

42. Rokfeler (Rockefeller)

Neto vrijednost: 10,3 milijarde dolara ● Izvor: Nafta, investicije
● Rodni grad: Njujork ● Članovi porodice: Najmanje 200

43. Tiš (Tisch)

Neto vrijednost: 10,1 milijarda dolara ● Izvor: Raznoliko
● Rodni grad: Njujork ● Članovi porodice: Najmanje 47

44. Behtel (Bechtel)

Neto vrijednost: 10 milijardi dolara ● Izvor: Građevinarstvo, inženjering
● Rodni grad: San Francisko ● Članovi porodice: Najmanje 8

45. Glejzer (Glazer)

Neto vrijednost: 10 milijardi dolara ● Izvor: Nekretnine, sportski timovi
● Rodni grad: Tampa Bej, Florida ● Članovi porodice: 29

Decabillionaire Dynasties: These Are The Richest Families In America