Netfliks planira još dvije emisije sa princom Harijem i Megan Markl

LIFESTYLE Forbes 14. apr 2024. 11:08 > 14. apr 2024. 11:09
featured image

14. apr 2024. 11:08 > 14. apr 2024. 11:09

Kompanija Netfliks (Netflix) sarađuje sa kompanijom princa Harija (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) Archewell na produkciji dvije nove emisije „nonfiction“ tipa, potvrđeno je iz te kuće za Forbes.

Riječ je o četvrtoj i petoj seriji koja će proizaći iz ugovora od 100 miliona dolara između Netfliksa i kraljevskog para.

Prvu seriju će „krunisati“ Markl i „proslavljaće radosti kuvanja i baštovanstva, zabave i prijateljstva“, naveli su predstavnici striming platforme, što je tema koja se poklapa sa vojvotkinjinom nedavnom najavom da će lansirati brend pod nazivom American Riviera Orchard.

Emisiju će režirati Majkl Stid (Michael Steed), koji stoji iza serije „Entoni Burden: Nepoznati djelovi“, i Lija Heriton (Leah Hariton), koja je takođe sa Selenom Gomez snimila emisiju „Selena + kuvar“, nominovanu za nagradu Emi (Emmy).

U drugoj seriji, voditelj emisije „Dobro došli u Rekham” Miloš Balać pruža gledaocima „neviđen pristup svijetu profesionalnog polo sporta”.

Emisija će „povući zavjesu nad jačinom i strašću ovog sporta“, naveo je Netfliks, budući da je princ Hari igrao veći dio svog života polo i nastavio da se bavi time i nakon što se preselio u Kaliforniju 2020.

Nijedna emisija nema ime ili datum premijere, ali Netfliks je najavio da će detalji biti objavljeni u narednim mjesecima.

Ove dvije emisije će ukupan broj projekata Archewell Productions povećati na pet.

Kompanija je osnovana 2020. godine i do sada je prikazala dokumentarac koji prati sportiste koji učestvuju u sportskom događaju za ranjene veterane koji je osnovao princ Hari, zatim „Live to Lead“, dokumentarni film o uticajnim svjetskim liderima, i „Hari i Megan“, emisija o odlasku para iz kraljevskog života.

„Hari i Megan“ drži rekord po najvišoj gledanosti bilo kog Netfliks dokumentarnog filma u svojoj debitantskoj nedjelji sa 81,55 miliona sati gledanja.

Sve emisije su dostupne na Netfliksu. Princ Hari i Megan Markl najavili su u januaru 2020. da će se povući sa mjesta viših članova kraljevske porodice. Kao razloge za odlazak naveli su maltretiranje od strane britanskih medija i rasizam unutar kraljevske porodice.

Preselili su se u Kaliforniju i od tada su pokrenuli nekoliko poslovnih poduhvata.

Osnovali su dobrotvornu organizaciju i kompaniju za audio i video produkciju pod imenom Archewell, i potpisali ugovore sa Netfliksom i Spotifajem (Spotify) u vrijednosti od 100 miliona dolara, odnosno 20 miliona dolara.

Ugovor sa kućom Spotifaj je okončan prošle godine nakon što par navodno nije uspio da ispuni „mjere produktivnosti“. Markl je premjestila svoj podkast, „Arhetipi“, u Lemonada Media.

Markl je pokrenula tada novi brend putem Instagrama, a riječ je o prodavnici sa različitim materijalima, odnosno priborom za jelo, kuvarima i drugim sličnim predmetima koje će „lansirati“ ovog proljeća.