Najteži posao za direktora Kikstartera

LIDERI Forbes 31. okt 2023. 11:33
featured image

31. okt 2023. 11:33

Everet Tejlor (Everette Taylor) bio je preduzetnik, influenser i jedan od najuticajnijih svjetskih marketinških stručnjaka, kada ga je prije samo godinu dana kraudfanding (crowdfunding) platforma Kikstarter (Kickstarter) pozvala da bude izvršni direktor.

Tejlor je napravio velike promjene, a tek ga čekaju, i mnogo naučio.

„Ovo je najteži posao koji sam ikada radio, ali istovremeno i posao koji mi je najviše donio“, kazao je Tejlor.

Iako ga je privukla širina i moć platforme u pomaganju kreativnim ljudima da ostvare svoje snove, Tejlor dodaje da je „znao da Kikstarter kao brend nije bio tako jak“.

„U pogledu kulturološkog značaja, on je stao s razvojem“, ocjenjuje.

Foto: Wikimedia

Trenutno, oko tog brenda ima znatno više buke, sa raznolikijom bazom stvaralaca, podrške i izvršnim timom.

„To je tako iskren brend koji je blisko isprepletan sa ekonomijom stvaralaštva i podržava stvaraoce i preduzetnike. Mi smo korporacija za javnu dobrobit, tako da ne maksimizujemo prihode… zadržali smo učešće za umjetnike malim“, priča Tejlor.

Bilo je problema, od suočavanja sa ekonomijom, ranijim pokretanjem sindikata, pojačanom konkurencijom i remetilačkim faktorom nove tehnologije.

Kroz sve to, Tejlor je naučio kako da bude bolji lider, da oformi snažan tim, i da duplo pojača navike koje ga čine usredsređenijim kao ljudsko biće.

„Oduvijek sam bio neko ko je stvarno bio autentičan tokom svog putovanja, ali mislim kad si broj jedan… možeš u potpunosti da prihvatiš sebe u nečemu što radiš“, kazao je Tejlor.