Za v.d. direktora EPCG izabran Zoran Šljukić

featured image

5. dec 2023. 16:12

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabrao je danas Zorana Šljukića  za vršioca dužnosti izvršnog direktora državne elektroenergetske kompanije.

Šljukić je imenovan nakon što je dosadašnji izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin napustio tu poziciju zbog preuzimanja funkcije poslanika u Skupštini.

Šljukić je rođen 1985. godine u Pljevljima. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, a u EPCG radi od 2010. godine.

„Razvojni put prošao je, uglavnom, u Termoelektrani Pljevlja, gdje je obavljao poslove glavnog inženjera za tehnički sistem upravljanja i rukovodioca Sektora za eksploataciju, a od 2022. godine je, na nivou EPCG, bio glavni operativni, a potom i tehnički direktor. Šljukić je menadžer projekta ‘„’Ekološka rekonstrukcija TE Pljevlja“, saopšteno je iz EPCG.

Odbor direktora EPCG biće izabran na javnom konkursu, prvi put u istoriji kompanije, jer je do sada bord popunjavan uglavnom po političkoj liniji.

Ministarstvo energetike i rudarstva raspisalo je 22. novembra javni poziv za izbor članova Odbora direktora EPCG, a rok za dostavljanje biografija ističe sjutra.

„Imajući u vidu značaj oblasti energetike i rudarstva, koja utiče na sve sfere društva, naročito u pogledu razvoja turizma i privrede generalno, Ministarstvo energetike i rudarstva namjerava da se intenzivno posveti snaženju ovog sektora u svim segmentima, a naročito u pogledu upravljanja, strateškog planiranja i razvoja projekata u kompanijama u većinskom državnom vlasništvu“, saopštilo je Ministarstvo na čijem je čelu od 31. oktobra i izbora nove Vlade, Saša Mujović.