Za bord direktora EPCG 52 prijave

featured image

7. dec 2023. 21:58

Na konkurs za izbor tri člana Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) stigle su 52 prijave.

Iz Ministarstvo energetike i rudarstva, koje je raspisalo javni poziv, za Forbes Crna Gora su rekli da će više informacja o prijavama objaviti nakon uvida u dostavljene prijave i odabira kandidata.

Ministarstvo je 22. novembra raspisalo konkurs za članove Odbora direktora državne elektroenergetske kompanije.

„Pozivamo sve zainteresovane kadrove, koji svojim stručnim kvalifikacijama, dosadašnjim radnim iskustvom i referencama mogu odgovoriti izazovima da se prijave za poziciju člana Odbora direktora ove kompanije. Ujedno, potrebno je dostaviti radne biografije, sa planom i vizijom razvoja ovog važnog državnog resursa“, piše u javnom pozivu.

Prethodno je ministar energetike Saša Mujović kazao da će tri člana borda izabrati na konkursu, dok će preostali biti predstavnici parlamentarne većine.

Vlada je kao vlasnik elektroenergetske kompanije 1. decembra donijela odluku kojom zahtijeva od borda EPCG da što prije sazove vanrednu sjednicu Skupštine akcionara.

Na dnevnom redu Skupštine bi trebalo da budu odluke o razrješenju starih i imenovanju novih članova borda.

Na Skupštini akcionara EPCG krajem juna izabran je aktuelni Odbor direktora koji čine Milutin Đukanović (predsjednik borda), Mijuško Bajagić, Tahir Đonbaljaj, Ivan Šaranović, Martin Ćalasan, Emir Strujić i Goran Šućur.