Kako da budete prepoznati na poslu: Tri stvari su ključne

AKTUELNO Forbes 4. dec 2023. 14:49
featured image

4. dec 2023. 14:49

Lako je pomisliti da vaš šef ima favorita kada ne dobijete priznanje koje smatrate da zaslužujete. Iz mog iskustva u vođenju hiljada klijenata i pomažući im u vođenju karijere, naučio sam da se većina šefova ne trudi namjerno da sabotira vaš profesionalni razvoj. Većina njih jednostavno nije svjesna onoga što radite i koliku vrijednost donosite.

Vaš uspjeh u dobijanju posla, napredovanju u karijeri, ili dobijanju unapređenja obično se svodi na dvije ključne stvari. A to je pitanje koliko ste vidljivi u organizaciji i koliko vrijednosti stvarate. Umjesto da tiho obavljate svoj posao, želite da uradite ova tri koraka kako biste bili prepoznati.

Radite na projektima visoke vidljivosti

Shutterstock/fizkes

To su projekti u koje kompanija zaista ulaže, i želite da imate ulogu u njima. Takođe, to mogu biti projekti na kojima rade i drugi viši menadžeri. Ako možete da budete dio ovih projekata i obavite izuzetan posao, bićete prepoznati kao neizostavan član tima.

Redovno provodite vrijeme lice u lice sa šefom

Shutterstock/fizkes

Većina dobrih šefova će biti ti koji će zakazivati susrete, ali ponekad zaborave. Tu nastupate vi kako biste bili proaktivni i doprinijeli da se dogode. Ovi susreti su takođe dobri za njih kako bi znali na čemu radite i kako pomažete timu. Održavajte ih tokom cijele godine, a ne samo kada dođe vreme za godišnju provjeru.

Bilježite sve vaše velike uspjehe

Shutterstock/fizkes

Govoreći o godišnjoj provjeri vaših rezultata, važno je da budete spremni za taj sastanak u bilo kom trenutku tokom cijele godine.

Jer najbolji talenat ne treba da očekuje da menadžeri prate njegove uspjehe umjesto njega, on to radi sam! Čuvajte folder sa svim vašim rezultatima i pohvalama koje dobijate od tima, i koristite to kao polugu da budete plaćeni onako kako zaslužujete. Sada znate šta treba da uradite da biste bili prepoznati i unaprijedili svoju karijeru.

Šo Devan, saradnik Forbes