Dodjelu Gremi nagrada gledalo je gotovo 17 miliona ljudi – najviše od 2020. godine

AKTUELNO Forbes 6. feb 2024. 21:15
featured image

6. feb 2024. 21:15

Nedjeljnu dodjelu nagrada Gremi (Grammy) gledalo je u prosjeku 16,9 miliona ljudi, pokazuju podaci Nielsena, što je najviše od 2020. godine.

Radi se o rastu od 34 odsto u odnosu na prošlogodišnju dodjelu, koju je gledalo u prosjeku 12,5 miliona ljudi. Paramount+ je ostvario najveću gledanost dodjele u istoriji i rast strimova od čak 173 odsto u odnosu na prošlu godinu, iako oni ne ulaze u gledanost prenosa na CBS-u.

Najgledaniji dio večeri privukao je 18,3 miliona gledalaca: bio je to segment In Memoriam, koji je uključivao izvedbe Stevieja WonderaJona BatisteaFantasije Barrino i Annie Lennox.

Prenos s crvenog tepiha takođe je bio gledaniji nego ranjih godina: u prosjeku ga je pratio 18,3 miliona gledalaca, što je najveća brojka NBCUniversala od 2020. godine, prenosi Hollywood Reporter.

Ceremonija se odvila u Los Angelesu, a uključivala je izvedbe Luka Kombsa (Luke Combs), Trejsi Čepmen (Tracy Chapman), Due Lipe (Dua Lipa), Majli Sajrus (Miley Cyrus)SZA-e i mnogih drugih poznatih muzičara. Nagradu za album godine osvojila je Tejlor Svift (Taylor Swift) za Midnights, čime je ova 34-godišnja muzičarka postala prva u istoriji koja je ovu nagradu osvojila čak četiri puta. Majli Sajrus osvojila je nagradu za najbolju pop solo izvedbu i singl godine za svoj hit Flowers, dok je reper iz Atlante, Kiler Majk (Killer Mike), osvojio nagrade za najbolju rep izvedbu, najbolju rep pjesmu i najbolji rep album, ali kasnije je ispraćen iz arene u lisicama zbog navodne tučnjave. Reper je u programu Big Tigger Morning Show rekao da je njegovo hapšenje bila samo “mala prepreka” i kako su se on i njegov tim kasnije “vratili na zabavu.”

 Antonio Pequeño IV, Forbes
Grammys Draws Nearly 17 Million Viewers – Its Highest Number Since 2020
(Prevela: Nataša Belančić)