JPMorgan: Dajmon nije podržao Trampa

featured image

5. okt 2024. 22:47

Američka banka Džej Pi Morgan Čejs (JPMorgan Chase) demantovala je u petak da je njen izvršni direktor Džejmi Dajmon (Jamie Dimon) podržao bivšeg američkog predsjednika i republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima Donalda Trampa (Donald Trump).

Tramp je na društvenoj mreži Truth Social objavio da ga izvršni direktor Džej Pi Morgana, Džejmi Dajmon, jedan od najuticajnijih investicionih bankara na Vol stritu (Wall Streetu), podržava u predsjedničkoj trci.

„Tvrdnja je lažna“, rekao je, međutim, predstavnik banke u petak i dodao da Dajmon nije podržao nijednog od predsjedničkog kandidata, niti mu dao novac za kampanju.

Banka je pozvala Trampa da ukloni objavu koja ima od 3.500 ripostova i više od 11.000 lajkova, prenosi Gardian (Guardian).

Foto: Reuters/Russell Cheyne

Tramp, međutim, tvrdi da ne zna ništa o tome.

„Ne znam ništa o tome“, rekao je novinarima kada je sletio u Augustu, gdje je imao predizborni miting.

Kada je novinar objasnio da je to objava na njegovoj društvenoj mreži, Tramp je dodao da je neko od njegovih pomoćnika to napisao.

Kada mu je rečeno da je portparol banke kazao da je tvrdnja o podršci lažna, Tramp je rekao: „Ne znam, neko izgleda koristi njegovo ime“.