Crnogorski pomorci mogu na kiparske brodove

AKTUELNO Forbes Crna Gora 11. jun 2024. 22:22
featured image

11. jun 2024. 22:22

Potpisivanjem memoranduma između crnogorske i kiparske pomorske administracije, pomorci iz Crne Gore dobili su mogućnost zapošljavanja brodovima koji plove pod zastavom Kipra.

Memorandum je sa predstavnicima Kipra potpisao ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Radulović je kazao da taj dokument predstavlja korak naprijed u jačanju veza između dvije zemlje u oblasti pomorstva i otvara nove horizonte za crnogorske pomorce.

„Memorandum omogućava našim pomorcima da steknu pristup novim mogućnostima zapošljavanja na brodovima koji plove pod kiparskom zastavom. To ne samo da proširuje perspektive naše pomorske industrije, već i otvara vrata za crnogorske pomorce ka visokokvalitetnim radnim prilikama u međunarodnom pomorskom sektoru”, rekao je Radulović.

On je kazao da ta inicijativa predstavlja obavezu i potvrdu da Crna Gora u potpunosti primjenjuje STCW propise i standarde, čime se osigurava da crnogorski pomorci imaju pristup najvišim standardima obuke, sigurnosti i kvaliteta rada.

Radulović je rekao da ovaj Memorandum širi vidike za crnogorske pomorce, kako one sa dugogodišnjim iskustvom, tako i za kadete.

“Sada, bez administrativnih prepreka, naši pomorci imaju priliku da započnu radni odnos na brodovima pod kiparskom zastavom, gdje ih u ovom trenutku ima preko hiljadu, i to uz najviše standarde obuke, sigurnosti i kvaliteta rada, čineći ovu inicijativu ključnom za budućnost naše pomorske industrije”, rekao je Radulović, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.