Melanija Tramp izbjegava pojavljivanje u javnosti, ali je iznenada napravila izuzetak

AKTUELNO Forbes 8. apr 2024. 19:14
featured image

8. apr 2024. 19:14

Bivša prva dama SAD-a Melanija Tramp (Melania Trump) u subotu se pojavila na donatorskoj večeri za predsjedničku kampanju svog supruga. Otkad je Donald Tramp (Donald Trump) napustio Bijelu kuću, a protiv njega su podignute čak četiri optužnice, Melanija Tramp u javnosti se pojavila tek nekoliko puta.

Bivša prva dama okružila se svojom porodicom – sinom i roditeljima – kao i “malenom grupom starih prijatelja,” piše Njujork tajms (New York Times) pozivajući se na osobe bliske porodici koje naglašavaju kako Melanijinu slabašnu javnu podršku suprugu “ne bismo smjeli shvatati kao indiferentnost ili neodobravanje.”

Novinarka Njujork tajmsa Megi Hebermen (Maggie Haberman) krajem je 2022. godine izvijestila kako je Tramp upravo Melaniju i druge savjetnike okrivio za podršku koju je pružio Mehmetu Ozu tokom njegove kampanje za senat u Pensilvaniji, koju je Oz izgubio. Tramp je to negirao i izvinio se svojoj ženi zbog “lažnih vijesti i izmišljenih priča” koje objavljuju “mediji koji šire lažne vijesti.”

Forbes donosi pregled događaja na kojima se Melanija Tramp pojavila u javnosti:

6. novembra, 2021.

Melanija Tramp prisustvovala je gala-večeri republikanske stranke na Trampovom imanju Mar-A-Lago, a konzervativna grupa Log Cabin Republicans, koja okuplja LGBT konzervativce i njihove saveznike, proglasila ju je počasnom gošćom. Njujork tajms prenosi da je Melanija od organizacije dobila 250.000 dolara za govore tokom 2022. godine.

17. decembra, 2021.

Melanija se neočekivano pojavila na stanici američke Obalne straže na Floridi, a kasnije u objavi na Instagramu zahvalila članovima Obalne straže na radu koji obavljaju.

15. maja, 2022.

Melanija se pojavila na američkom konzervativnom kanalu Fox News gdje je optužila medije za “pristranost”, a na pitanje hoće li ponovno biti prva dama odgovorila: “Nikad ne reci nikad.”

21. jula, 2022.

Melanija je dala izjavu o napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine, rekavši kako nije znala šta se događalo tog dana i da bi sigurno osudila nasilje da je znala da je do njega došlo.

Melanija i Donald Tramp u martu 2024. godine – Foto: Reuters/Marco Bello

15. novembra, 2022.

Bivša prva dama pojavila se na službenoj objavi kandidature za novi predsjednički mandat njenog supruga. Donald Tramp u govoru je izrekao niz lažnih i pogrešnih tvrdnji, a Melanija nije govorila.

10. decembra, 2022.

Melanija Tramp posjetila je dva privatna događaja grupacija Log Cabin Republicans i Fix California u Kaliforniji. Fix California organizacija je za angažovanje glasača, a bivšoj prvoj dami platila je 250.000 dolara, prenio je Njujork tajms.

11. aprila, 2023.

Melanija Tramp uz druge bivše prve dame došla je na pogreb Rozalin Karter (Rosalynn Carter), supruge bivšeg američkog predsjednika Džimija Kartera (Jimmy Carter).

15. decembra, 2023.

Melanija Tramp govorila je na ceremoniji naturalizacije u Nacionalnoj arhivi u Vašiingtonu za 25 imigranata koji su postali američki građani. Bivša prva dama svoje američko državljanstvo dobila je prije nekih 17 godina.

19. marta, 2024.

Dok je s Donaldom napuštala glasačko mjesto u Palm Biču na Floridi, reporterima je rekla da “prate novosti” o njenom povratku u predizbornu kampanju.

6. aprila, 2024.

Melanija Tramp pojavila se sa suprugom na donatorskoj večeri za njegovu predsjedničku kampanju. Na večeri je prema podacima kampanje prikupljeno 50,5 miliona dolara, a Melanija nije javno govorila.

Erik Tramp (Eric Trump) i Donald Tramp Jr, najstariji sinovi bivšeg predsjednika, nastavili su javno braniti svog oca i osuđivati četiri optužnice podignute protiv bivšeg predsjednika. Trampova kći Ivanka i zet Džered Kušner (Jared Kushner), najpoznatiji članovi familije u njegovoj administraciji, ovog puta su se udaljili od njegove kampanje, a Ivanka Tramp rekla je kako će joj od političkih borbi važnija biti njena djeca i porodica. Nakon što je protiv Trampa podignuta prva optužnica, Ivanka je izjavila kako “osjeća bol” zbog svog oca i čitave zemlje.

Antonio Pequeño IV, Forbes; Ana Faguy, Forbes
Melania Trump Makes Rare Fundraising Appearance: Here’s Her Rare Public Outings Since Leaving The White House
(Prevela: Nataša Belančić)